Áldozat lehetett a paradicsomkaróval támadó jegyző

2023.09.01. 08:44
Az interneten vonták kérdőre a szabolcsi Biri község jegyzőjét és polgármesterét, hogy miért járnak luxusautókkal, mire a jegyző egy paradicsomkaróval ütötte meg a férfit, aki feljelentést tett a rendőrségen. A rendőrség nyomoz, de a jegyző azt állítja, hogy ő csak védekezett, amit több szemtanú is megerősített.

Korábban az Index is beszámolt arról a különös esetről, aminek középpontjában a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei biri község jegyzője, valamint egy helyi lakos áll. 

A férfi azt állította, hogy több alkalommal is megütötték a karóval, valamint többek között jobbágynak nevezte a jegyző, akivel akkor robbant ki a vitája, mikor szerinte megsértette a személyiségi jogait a jegyző a Facebook-oldalára feltöltött bejegyzésével.

A jegyző azonban az ellenkezőjét állítja ennek. Azt elismerte, hogy fent volt a sérelmezett tartalom a közösségi oldalán, de egy nap után levette azt, valamint elismerte azt is, hogy megütötte a férfit. Állítása szerint azonban csak védekezett, mert a férfi támadólag lépett fel ellene, sőt elárulta, hogy nem karóval, hanem egy léccel ütötte meg, amivel az autója csomagtartóját szokta kitámasztani.

A jegyző is feljelentést tett

Mint az RTL Híradó riportjából kiderült, nemcsak a helyi lakos, de a jegyző is feljelentést tett a rendőrségen, de ebben az ügyben még folyik az elsődleges vizsgálat.

A helyi magánóvoda dolgozói elmondták a Blikknek, hogy a férfi agresszívan viselkedett több alkalommal is a településen.

Ez egy agresszív férfi, mindenkivel baja van, mindenki az ellensége. Volt, hogy magának is ártani akart, leugrott a családi ház erkélyéről, mentők vitték el. Többször csikorgó gumikkal száguld itt, az óvoda előtt is. Ha kell, mindent elmondunk a rendőröknek is, már be is idéztek minket

– mondta az egyik neve elhallgatását kérő személy.

Kedden reggel hozták a szülők a gyerekeket, köztük a jegyző is. Ekkor rohant oda hozzá Attila – aki már várt rá –, s többször az autóra ráütött. A gyerekek előtt üvöltött, hogy egy fa…opó ne szórakozzon vele

– egészítette ki egy másik szemtanú.

Megszólalt a jegyző

Állítólag a jegyző próbált elhajtani, de a férfi az autóba csimpaszkodott. Aztán beült a saját autójába, majd elkezdte üldözni a jegyzőt, egészen a közeli polgármesteri hivatalig.

Nézze, nem szívesen mondom el. Nekem családom van, kisgyermekem. Azóta rengeteg támadást, fenyegetést kaptunk. Ki is kapcsoltuk az internetet. Ez a férfi pár éve költözött a településre, s valamiért engem szúrt ki

– mesélte a jegyző, Gyirán Zoltán.

Gyirán szerint miután a férfi az óvodától követte a hivatalig, ott kiszállt az autójából, majd – mindennek lehordva őt – kiabált vele, s fenyegetően közeledett. Aztán a nyakát is megragadta Attila, aki egyébként jóval magasabb és termetesebb a jegyzőnél.

Muszáj volt védekeznem, a feleségemet beküldtem a házba. Az autóban egy félméteres bot volt, a Suzuki sérült, meghibásodott csomagtartóját támasztottam ki vele néha. Azt kaptam fel, amikor sikerült kicsúsznom a szorításából. Mondtam, hogy megütöm, ha tovább próbálkozik. Az arcom felé hadonászott, kiabált, a telefonjával akart megütni. Ekkor kétszer az oldalára, egyszer pedig a kezére ütöttem. Ezután beült az autójába... Mindezt többen végignézték, aki kijöttek a hangzavarra

– tette hozzá a település jegyzője.