Börtönbüntetésre ítélték a szélhámos magyar olimpikont

2023.09.02. 10:36
Az elmúlt években milliókkal verte át áldozatait Almási Lenke. A korábbi olimpikon tornász összesen 30-35 millió forint kárt okozott az érintetteknek. A sportolót 1 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság.

Börtönbe került Almási Lenke korábbi olimpikon tornász – értesült a Blikk. Mint írták, a sportoló még az 1980-as moszkvai nyári játékokon versenyzett, az utóbbi években milliókkal verhette át az áldozatait. 

BECSLÉSEK SZERINT ÖSSZESEN 30-35 MILLIÓ FORINTOT CSALHATOTT KI AZ ÉRINTETTEKTŐL. 

„Az ügyben a Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség folytatólagosan elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat, amelyben a bíróság a tárgyalás eredménye alapján a vádlottat bűnösnek mondta ki, és ezért őt 1 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte.

A bíróság az ítéletben egyúttal elrendelte egy a vádlottal szemben korábban, más ügyben – szintén csalás miatt – kiszabott 1 éves felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását is″ – nyilatkozta a lapnak Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

A tavaszi feljelentések miatt még nyomoznak, így akár meghosszabbított börtönbüntetést is kaphat a volt olimpikon.

lap beszámolója szerint az áldozatok egy Facebook-csoportban osztották meg a sérelmeiket. Kiderült, hogy volt, akitől egyszerre több mint 6 millió forintot sikerült kicsalnia Almási Lenkének.