Szemetelő céget leckéztetett meg a II. kerületi polgármester

2023.09.02. 13:31
Illegálisan lerakott szemétkupacot küldött vissza egy cégnek Budapest II. kerülete. Az iratokból hamar megállapították, hogy a hulladék az OVB nevű cégtől származik.

„Vissza a feladónak! – Visszavittük az illegálisan lerakott hulladékot eredeti tulajdonosának” – ismertette közösségi oldalán Őrsi Gergely II. kerületi polgármester.

A politikus megjegyezte, hogy a kerület egyik utcájában hagyták a szemétkupacot, amelyben számtalan irat bizonyította, hogy a hulladék az OVB nevű cégtől származik.

Őrsi Gergely kiemelte, hogy sikeresen azonosították a hulladékkupacot, amit visszaküldtek az eredeti tulajdonosnak, majd a megfelelő eljárást is elindították. Hozzátette, hogy szemetelés helyett inkább azt javasolja a cégnek, hogy vegyenek részt egy közösségi takarításon, vagy ültessenek fát.

A OVB Magyarország a bejegyzés alatt reagált az esetre. Mint írták, sajnálattal olvasták a történteket. Szerintük a zsák véletlenül, tudtukon kívül kerülhetett a közterületre. Emellett jelezték, hogy a polgármester javaslatára szívesen csatlakoznak a közösségi takarításhoz és erdőültetéshez.