Feljelentették a sümegi civileket, amiért felújítottak egy emlékművet

2023.09.02. 11:36
Rongálás miatt jelentették fel azokat a sümegi civileket, akik megtisztítottak egy elhanyagolt második világháborús emlékművet. A rendőrség hamar megszüntette a nyomozást, miután látták, hogy alaptalan volt a vád. A helyeik pontosan tudják, hogy ki áll a feljelentés mögött.

A Holokauszt áldozatainak neveit felsoroló emlékművet 1991-ben állították a sümegiek. Miután az elmúlt évtizedekben elhanyagolták az alkotást, a civilek összefogtak, hogy megtisztítsák. 

Az ATV Híradó stábjának Németh Szabolcs elmondta, hogy a város tulajdonában levő emlékművet nem tartották karban. A felújításon két napig dolgoztak a civilek, akik semmilyen kompenzációt nem kértek a munkájukért. Arra viszont nem számítottak, hogy rongálás miatt feljelentik majd őket. A helyeik pontosan tudják, hogy ki fordult a rendőrséghez.

Amíg ő ezt a feljelenést megírta, addig mondjuk ellátogathatna ide is, és mondjuk a gaztól, valamint a borostyántól megtisztíthatná a bástyát, vagy összeszedhetné a szemetet egy fekete zsákba, de ő nem ezt tette. Hanem írt egy feljelentést.

– fogalmazott Kovács Mihály, az Élhetőbb Városért Egyesület elnöke. 

Megjegyezte, hogy a rendőrség kivizsgálta az esetet, amelyből látták, hogy teljesen alaptalan a vád.

Az ATV Híradó stábja az üggyel kapcsolatban megkereste Sümeg fideszes polgármesterét is, aki szerint nem történt feljelentés. Az állítással szemben a helyi lapnak megerősítette a rendőrség, hogy egy ismeretlen tettes ellen indítottak eljárást, amit később megszüntettek.