Szentkirályi Alexandra bemutatta az online árfigyelő új funkcióját

2023.09.02. 12:46
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő szombati online videójában közölte, hogy új, bevásárlólista funkció segíti a vásárlást az online árfigyelőn, amelynek hatékonyságát bizonyítja, hogy indulása óta 62 termékkategóriából 52-ben átlagosan 7 százalékkal csökkentek az átlagárak.

A kormányszóvivő felidézte, hogy július elsejétől elérhető az online árfigyelő, amelynek segítségével 62 termékkategória árait lehet összehasonlítani. Ahogy arról korábban írtunk, az árfigyelő legújabb funkciójáról épp a minap tárgyalt Szentkirályi Alexandra és Rigó Csaba Balázs, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke.

A bevásárlólista funkció segítségével az általunk keresett termékeket berakhatjuk egy kosárba, és azok árait napról napra össze tudjuk hasonlítani, ennek alapján ott vásárolhatunk, ahol a legalacsonyabbak az árak – tette hozzá a Facebook-oldalán Szentkirályi Alexandra.

Kiemelte, hogy a platform indulása óta a tojás átlagára csaknem 30 százalékkal, a spagettié több mint 22 százalékkal, a lisztek és a zöldség átlagára pedig 16 százalékot meghaladó mértékben csökkent.

Rigó Csaba Balázs, a GVH elnöke a bevásárlólista funkció használatát bemutatva rendkívül egyszerűnek nevezte azt, mivel a felhasználó akár több terméket is bevásárlólistára tehet használat közben. A végén a rendszer boltonként összegez, és a végösszegeket is megmutatja.