Lefóliáztak egy szovjet emlékművet, mert a kormány nem lépett az orosz tankönyvek ügyében

2023.09.03. 16:34
Legutolsó akciójában Keresztény Zoltán jogász, aktivista a nagybajomi szovjet emlékművet vonta be fekete fóliával, hogy ezzel is felhívja a figyelmet az orosz tankönyvekre, amelyek az 1956-os forradalmat és szabadságharcot fasiszta lázadásnak állítják be. Szerinte Orbán Viktor jelenleg saját népe ellen harcol.

Keresztény Zoltán a Facebook-oldalára töltött fel néhány képet és egy videót, amelyen látható a lefóliázott emlékmű. Az aktivista több emlékművet is lefóliázott már, valamint nemrég egy fehér gyermekkoporsót állított fel Orbán Viktor felcsúti háza elé.

A nagybajomi szovjet emlékművet azért takarta le, mert a Gazprom pénzéből újították fel szerinte. 

Azért, mert a közelmúltban Oroszország többször is megsértette Magyarország szuverenitását. De a Putyin érdekeit védő, hazánkban állomásozó kormány tagjai erről nem akarnak vitát nyitni. Ezért ezzel az akcióval mi megnyitjuk a vitát, és követeljük, hogy az orosz elnök haladéktalanul zúzassa be az összes 1956-ról szóló, hazug történelemkönyvet

– olvasható a bejegyzésben.

Azt is követelik, hogy Putyin vonja vissza azt a kijelentését, „hogy Magyarország az 1997-es NATO-határok mögé vonuljon vissza: azaz adja fel NATO-tagságát”.

Ez a mi országunk, és nem Putyiné

– jelentette ki.

Szerinte a legnagyobb probléma, hogy „a saját üzleti és politikai érdekeit védő, csatlós magyar miniszterelnök elvtárs vagy éppen a Barátság érdemrenddel kitüntetett külügyi és külgazdasági népbiztos nem akarnak vitát nyitni”.

Emiatt az aktivista úgy döntött, kötelességük megvédeni 1956 emlékét, és üzenik Putyinnak, hogy nem akarják az oroszok újabb bevonulását Magyarországra.

Egy igazi szabadságharcos nem a saját népe ellen harcol, hanem azok ellen védi meg a hazáját, akik valóban a magyar érdeket sértik. Orbán Viktor elvtárs azonban ma már nem szabadságharcos, csak a saját családja, oligarchái vagyonosodásáért és Putyin kegyeiért küzd, semmi másért. Ide jutottunk 33 évvel a rendszerváltás után

– mondta el a véleményét Orbán Viktorról.