Farkasházy Tivadar bocsánatot kért Ujhelyi Istvántól

2023.09.04. 07:35
Lezárult Farkasházy Tivadar és Ujhelyi István SzázSzó Találkozó körüli csörtéje. Farkasházy publicisztikájában megkövette Ujhelyi Istvánt. Írásából az is kiderült, hogy egyszerűen nem találta Ujhelyi levelét a találkozóról. Farkasházy korábban arról írt, hogy fogalma sincs a szárszói találkozó újjáéledéséről, nem ad át semmilyen stafétát, és nem is hívott meg rá senkit.

„Megkövetem Ujhelyi Istvánt, augusztus közepén kaptam tőlük egy meghívótervezetet, csak egy másik e-mail-címről, így most nem találtam, mivel azóta egy másik címről érkezett két rövid üzenete, s azt beütve nem mutatta. Azzal kezdődik, ha van öt percem, gyorsan küldjem vissza, ami nehéz körülményeimre utal. Tény, hogy három név szerepel az alján, köztük az enyém, egy nehezen átlátható grafika sarkában egy apró buborékban, amit nem vettem észre, mivel fel se tételeztem, amiről addig szó sem volt, hogy meghívóként szerepelek egy olyan eseményre, amelyre százakat várnak, s nem tudom, hogy ott mi fog történni” – írja a Népszava hasábjain megjelent publicisztikájában Farkasházy Tivadar. Farkasházy szerint, ha időben észreveszi a levelet, akkor kéri neve mellőzését.

Farkasházy azt írja, hogy égető szükség lenne a SzázSzóhoz hasonló találkozókra, de ő nem vesz részt benne.

A nekem küldött tervezetben viszont nem szerepelt, hogy újrakezdjük a szárszói találkozót, amit mindenki kapott. Nem kezdem újra se velük, se nélkülük

– jelentette ki, hozzátéve, ennek az a magyarázata, hogy 18 hónapja nem aludt egyszerre egy óránál többet. Farkasházy abban bízik, hogy a találkozó nélküle is jól sikerül. 

 Bocsánatkérés elfogadva

„Teddy bocsánatkérését barátsággal elfogadjuk. Ahogy a meghívóban is szerepel: a szárszói találkozók után ugyanazt és ugyanúgy bizonyosan nem lehet azonnal létrehozni, mi a megkezdett hagyományt igyekszünk új helyszínen és új név alatt, de azonos értékek, illetve célok mentén életre hívni” – írja Ujhelyi István, aki megköszönte Farkasházynak, hogy eddig is javaslataival segítette a SzázSzó Találkozó szervezését.

Ujhelyi szerint az elmúlt hetekben személyesen és telefonon is folyamatosan egyeztettek a program kreatív anyagairól, sőt tartalmi struktúrájáról is.

A program készen áll, az előkészületeket megtettük – fokozott lelkesedéssel várjuk a szombatot. A SzázSzó Találkozóra ugyanis – ahogy Teddy is írta – szükség van, talán jobban is, mint eddig gondoltuk. Mert minden rendszer megbukik egyszer

– írja Ujhelyi.