A Magyar Közút megmutatta, hogyan kell eltávolítani egy hálót az M0-s autóútról

2023.09.04. 06:54
Az M0-s autóúton egy leesett hálót kellett kerülgetniük az autósoknak, ami miatt több bejelentés is érkezett a Magyar Közúthoz. Végül a rendőrség a rendőrautót felhasználva fedezékként távolította el az akadályt. Figyelmeztettek, hogy senki se próbáljon meg ilyen esetekben hősködni.

Mint kiderült, naponta érkezik bejelentés a gyorsforgalmi utakon látott elhagyott, leesett tárgyakról a rendőrségre és a Magyar Közút diszpécsereihez is. 

Nemrég az M0-s autóúton egy leesett hálót kellett kerülgetniük az autósoknak. Mi is kaptunk bejelentést, de a rendőrségi szakemberek közelebb voltak a helyszínhez, így ők gyorsan, de rendhagyó módon szedték össze és vitték le a leállósávra, hogy megelőzzenek egy esetleges balesetet

– olvasható a bejegyzésben.

A rendőrök igyekeztek a forgalmat a lehető legkevésbé akadályozni, miközben a lehető legkisebb kockázatot vállalva megoldani a helyzetet, így a rendőrségi autót használták fedezékként. Ezután rögzítették a hálót a szalagkorláthoz, hogy a szél ne fújja vissza az úttestre. Végül az útellenőr szedte össze a hálót és vitte el a helyszínről.

Kérjük, senki ne legyen hős, ha bármit észlel az úttesten, mihamarabb értesítsen bennünket vagy a rendőrséget, mert egy gyorsforgalmi úton a járműből ki-be ugrálni bármilyen jó szándékkal is tesszük, életveszélyes, a tapasztalt rendőrök is inkább csak lassították a forgalmat, nem szálltak ki a járműből, hogy ne legyen bajuk

– figyelmeztetett a Magyar Közút.