18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Emberkereskedelmért és kényszermunkáért ítéltek el két gyermekotthonban élő fiatalt

2023.09.04. 12:04
A Miskolci Törvényszék sajtószóvivője hétfőn azt mondta, emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt ítélt el két gyermekotthonban élő fiatalkorút, akik prostitúciós tevékenységre kényszerítettek két ugyanott lakó lányt.

Homa-Hajdu Eszter tájékoztatása szerint a cselekmény elkövetésekor gyermekotthonban elhelyezett fiatalkorú vádlottak előbb baráti, majd szerelmi kapcsolatba kerültek a két későbbi sértettel. Az elsőrendű vádlott ötlete alapján társával a két lányt – külső helyszínen – prostitúciós tevékenység végzésére kényszerítették 2020 szeptemberében.

A sértetteknek a cselekményt napi rendszerességgel, a vádlottak felügyelete mellett kellett végezniük. A megkeresett pénzt az elsőrendű vádlottnak adták át, aki amennyiben kevesellte az összeget, bántalmazta a két lányt, egy alkalommal a másodrendű vádlott is megverte az egyik sértettet.

Az elsőrendű vádlott a megszerzett pénzből többnyire alkoholt, cigarettát és ennivalót vásárolt, azokat a társával közösen fogyasztották el.

A sértettek prostitúciós tevékenységéből a vádlottak csaknem 2 millió forint vagyoni előnyt szereztek.

A bíróság az elsőrendű vádlottat 4 év 6 hónap, a másodrendű vádlottat 3 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte, a büntetés kiszabásakor enyhítő körülményként vette figyelembe az előkészítő ülésen tett beismerő vallomásukat.

Ugyanakkor súlyosító körülményként értékelte a bíróság a társas elkövetést, az elsőrendű vádlott esetében kezdeményező szerepét és a hasonló jellegű bűncselekmények elszaporodottságát – közölte a sajtószóvivő.

Az ítélet jogerős.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.”