A világ egyik legrosszabb pónitolvaját kaphatta el a Bicskei Rendőrkapitányság

2023.09.04. 19:13
Lelkesültségénél már csak feledékenysége volt nagyobb annak a 32 éves beloianniszi lakosnak, aki ellen lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Bicskei Rendőrkapitányság – írja a police.hu. A férfinak ugyan sikerült elvinnie magával a pónit, de a táskáját a tett színhelyén hagyta, így azért vissza kellett mennie.

A férfi éppen hozzátartozóihoz ment szeptember 1-jén kora délután, amikor figyelmes lett Csákvár határában egy, a kapunál villanypásztorral megerősített, körbekerített telken egy 6 éves, pej, Shetlandi pónira.

Az állat azonnal felkeltette a férfi érdeklődését, aki nem is teketóriázott sokat a rendőrség szerint. Fogta magát, és a villanypásztort leakasztva elkötötte a patást, majd a közeli erdő felé vette az irányt frissen szerzett pejkójával.

Azonban alig tett meg néhány száz métert, amikor a pónitolvaj észrevette, hogy nagy igyekezetében a táskáját véletlenül a karám oszlopán felejtette. Így hát visszafordult a batyujáért.

Időközben a szemfüles szomszédok, akik szemtanúi voltak a „meglovasítóműveletnek”, értesítették a paripa tulajdonosát, aki jelezte a rendőröknek is, így mire az alkalmi tolvaj apró termetű hátasának társaságában visszatért a tett színhelyére, az a látvány fogadta, amint az egyenruhások éppen a táskájában található iratait ellenőrzik – írja a police.hu.

A 32 éves férfit előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök, akiknek elmondta, hogy világéletében szeretett volna egy saját lovat, így nagyon megörült az aprócska paci látványának, így amikor meglátta, elhatározta, hogy hazaviszi magával.