Visszavonták az őrizetbe vett győri rendőrkapitány vezetői kinevezését

2023.09.05. 09:36
Az országos rendőrfőkapitány visszavonta a győri rendőrkapitány vezetői kinevezését – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kedd reggel az MTI-vel.

Azt írták, a rendőrkapitány hivatásos szolgálati jogviszonya ezzel megszűnt. A szervezetet az új vezető megbízásáig a kapitányságvezető-helyettes irányítja.

A Központi Nyomozó Főügyészség pénteken az MTI-vel azt közölte, hogy a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség szeptember 1-jén a munkahelyén vette őrizetbe „egy vidéki rendőrkapitányság vezetőjét”; a nyomozó ügyészek hivatali bűncselekmények gyanúja miatt nyomoznak.

Mint megírtuk, a hivatali bűncselekményekkel gyanúsított rendőr 1992-től a győri városi rendőrkapitányságon volt nyomozó, majd onnan a megyei rendőrkapitányságra került, 2015-ben pedig a győri rendőrkapitányság vezetője lett.

Borbély Zoltán ügyvéd szerint, ha egy rendőrt hivatali bűncselekményekkel gyanúsítanak, akkor az legtöbbször hivatali visszaélést jelent.

Az a hivatalos személy, aki azért, hogy jogtalan előnyt szerezzen, hivatali kötelességét megszegi, hatáskörét túllépi vagy hivatali helyzetével visszaél, az 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő

– ismertette a volt ügyész, aki hozzátette, hogy a gyanúsítottakat csak különleges esetekben veszik őrizetbe.