G. Fodor Gábor Pesty László kijelentéseiről: Megy a vándorcirkusz

2023.09.05. 09:18
Pesty László kijelentéseinek éppúgy nincs értelme, mint a 2024-es választásoknak – többek között erről beszélt egy interjúban G. Fodor Gábor, amikor a filmrendező kijelentéseiről és annak lehetséges következményeiről kérdezték.

„Ez egy cirkusz. Megy a vándorcirkusz. Mindenütt el vannak hintve mondatok. De nem következik belőle semmi. Még a szórakoztatófaktor is a vonal alatt van” – így kommentálta G. Fodor Gábor Pesty László NER-re irányuló kritikáit a hétfő esti Partizánban.

Mint ismert, az ősfideszes filmrendező Tusnádfürdőn beszélt arról, hogy szerinte „a Lölő-jelenség egyet jelent a lopással, a csalással és a zsarolással, ez pedig komoly kárt okoz a magyar konzervativizmusnak”. Pesty László itt nem állt meg, később a NER-lovagok és az orkokra is kitért.

A XXI. Század Intézet stratégiai igazgatója úgy véli, a jelenség nem előzmény nélküli, „voltak már kiugrók”, éppen ezért nem nehéz megjósolni, hogy ezeknek a magatartásoknak mi lesz a következménye.

Általában a frusztráció növekedése. És hogy nem tud politikai tábort építeni

– mutatott rá a politikai elemző, hozzátéve, hogy az Orbán-kormány szempontjából Pesty kijelentéseinek nincs jelentősége.

G. Fodor Gábor hasonlóan vélekedik a jövő évi választásokról is, kiemelte, hogy új garnitúra az ellenzéki oldalon már nem tud kitermelődni, maradnak a régi arcok, akik az elmúlt években semmit nem tudtak felmutatni.

„Lehetséges, hogy egy baloldali alternatívaképző kísérletnek nem feltétlenül csak Orbánnal kellene foglalkoznia, hanem, hogy mi az a világ, amiben vagyunk” – jelentette ki, megjegyezve: ellenben a miniszterelnök sikere abban rejlik, hogy képes biztonságot nyújtani.

A politológussal készült korábbi nagyinterjúnkat ide kattintva érheti el.