Ideiglenes órarenddel indult el a tanév egy budapesti iskolában

2023.09.05. 14:39
Nem köthet szerződést az óraadókkal és a nyugdíjasokkal a XVIII. kerületi Bókay Árpád Általános Iskola, ezért egyelőre csak ideiglenes órarenddel indult el a tanítás az intézményben. A tankerület szerint nincs gond, a feladatellátást helyettesítéssel könnyen megoldható.

Budapesten a XVIII. kerületi Bókay Árpád Általános Iskolában ideiglenes órarenddel kezdték meg a tanítást, mert a fenntartó Külső-Pesti Tankerületi Központ nem fogadta el az intézmény által leadott tantárgyfelosztást – értesült a Népszava egy, a szülőknek címzett tájékoztató levélből, amelyből az is kiderült, hogy a tankerület más iskolái is hasonlóképp jártak.

Nem köthetünk szerződést az óraadókkal, nyugdíjasokkal, így jövő héten ideiglenes órarend lesz, a kémia- és matematikaórák helyettesítve lesznek

– olvasható az intézményvezetés tájékoztatásában, amelyben azt is megemlítették: korábban már áprilisban tudták, hogy a következő tanévben milyen tantárgyakat és hány óraszámban kell tanítaniuk.

A Külső-Pesti Tankerületi Központ igazgatója, Rábel Krisztina a lap megkeresésére arról adott tájékoztatást, hogy a tantárgyfelosztások jogszabályi, eljárásrendi eltérések esetén kerülhetnek vissza az iskolákhoz javítás miatt, a fenntartói elfogadás határideje pedig szeptember 22-e.

A tanítás minden intézményünkben, így a Bókay iskolában is rendben elkezdődött. Kémia és matematika tantárgyakat óraadó pedagógussal fogja az iskola ellátni

– közölte a tankerületi igazgató.

Ahogy arról az Indexen is beszámoltunk, döcögősen indul az új tanév, országszerte több helyen a tanárhiány okozta nehézségekre, illetve rossz körülményekre panaszkodnak. Van olyan szülő, aki azt sérelmezi, hogy gyermekének a magyartanár tart fizikaórát, míg mások annak adtak hangot, hogy a „gondnok alkalmatlansága” miatt maguk takarították ki az iskola udvarát. A részletekről itt írtunk, bővebben.

Mint ismert, Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára még az évnyitók előtt azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy „a korábbi évekhez hasonlóan idén is rendben fog elkezdődni a tanév”.