Valami nagy dobásra készülhet Vona Gábor

2023.09.05. 07:53
Egyre több különös dolog történik a Jobbik egykori elnöke körül.

Augusztus végén tért vissza egy rövid nyári szünet után az ATV képernyőjére a televízió nagy sikerű közéleti beszélgetőműsora, az Öt. A csatorna egyik húzóprodukciójának számító műsorban azonban több változás is történt az elmúlt hónapokhoz képest: Dévényi István, a Magyar Hang munkatársa helyett ugyanis az ATV-s Vogyerák Anikó vette át a műsorvezetői szerepet, az állandó szereplők közül pedig eltűnt Vona Gábor, akinek a helyére Schiffer András ügyvéd, korábbi LMP-s politikus érkezett.

Úgy tudni, Vona saját maga jelezte a csatorna vezetése felé, hogy egy időre szeretne felhagyni a sikeres műsorban való szerepléssel. Ez sokakat meglepett az ATV-nél, ezért egyből el is indultak a találgatások azzal kapcsolatban, hogy mi lehet az oka a távozásának.

Többen úgy gondolják, a korábbi jobbikos politikus valami nagy dobásra készülhet, amely összeférhetetlen egy közéleti híreket kommentáló műsorban való szerepléssel. 

A napokban más furcsaság is történt Vona körül. A Jobbik egykori elnöke ugyanis lecserélte közösségi oldalán eddigi profilképét és borítóképét, ezek helyén egy teljesen fehér kép jelent meg. Ugyanígy tett az általa vezetett szervezet, a Második Reformkor Alapítvány is a Facebookon. 

A kommentelői is spekulálásba kezdtek, egyikük azt írta a fehér fotó mellé: 

Tiszta lappal?

Lehetséges visszatérés? 

Vona Gábor 2018-ban, a választási vereség miatt mondott le a Jobbik éléről, majd 2019 októberében a pártból is kilépett. Azóta Második Reformkor néven működtet egy alapítványt a körülötte csoportosuló, korábban politikai pártokhoz nem csatlakozó fiatalokkal közösen. Mióta felhagyott az aktív pártpolitizálással, leginkább ez a szervezet kötötte le az energiáit, emellett írt három könyvet is (a legutóbbi kötete épp az elmúlt hetekben jelent meg, amelyről itt beszélgettünk vele hosszabban), valamint rendszeresen elemezte a közéleti történéseket különböző műsorokban. 

Vona nemrégiben egy podcastműsorban arról beszélt, nem tartja kizártnak, hogy visszatérjen a politikába. Ahogy fogalmazott: 

Van mondanivalóm, van politikai ambícióm még.