Áldozata maradványaival költözött el egy férfi Baranyában, tíz év fegyházat kértek rá

2023.09.06. 21:36
Szerdán a Pécsi Törvényszék előkészítő ülésén különös gyilkosság derült ki. Egy férfit azzal vádoltak, hogy 2017-ben megölte egy ismerősét, majd a holttestet elásta a szerelőaknában. Később mikor új helyre költözött, a maradványokat is vitte magával, amit az új ingatlanban a padláson rejtett el. A férfi a holttest elásását igen, de a gyilkosságot nem ismerte el.

2017 nyarán bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy egy 23 éves bostai férfi eltűnt. A rendőrséghez több olyan információ is eljutott, melyek szerint a férfi bűncselekmény áldozatává válhatott. A gyanú egy 40 éves bostai lakosra terelődött, akit a baranyai nyomozók 2022-ben fogtak el – írja a Baranya vármegyei hírportál.

A gyanúsított elmondása szerint a gyilkosság napján együtt italoztak a 23 éves férfival. Mint fogalmazott, ezután képszakadás történ nála, és mikor felébredt, azt látta, hogy a fiatalember már nem él – átvágták a torkán.

Ezután a holttestet egy szerelőaknába rejtette. 2021 egy másik házba költözött, ahová magával vitte a maradványokat, amit az újabb ingatlanban a padláson rejtett el.

Szerdán a Pécsi Törvényszék előkészítő ülésén a gyanúsított elmondta, hogy azt elismeri, hogy a holttestet elrejtette, de gyilkosságot tagadta.

Az ügyben tárgyalásra kerül sor, melyet ősszel tartanak meg. Az ügyész a szerdai előkészítő ülésen 10 év fegyházbüntetést kért, ha elismeri a gyilkosságot, és a tárgyalásról is lemond.