Szerdán is folytatódik a vénasszonyok nyara

2023.09.06. 06:10
Nyáriasan köszöntött ránk az ősz első hónapja és ez nem változik a hét közepén sem. Szerda reggel elkélhet egy pulóver, de délután szikrázó napsütés és meleg idő várható.

Továbbra is napos marad a szeptember, a kedd után szerdán is csapadékmentes, derűs időre számíthatunk. Csupán elszórtan fordulhat elő egy kevés felhő az égen és csupán néhol élénkülhet fel az északkeleti szél. 

A hajnali órák hidegebben alakulnak, 6 és 16 Celsius–fok között várható a reggeli hőfok, viszont délutánra kellemesen felmelegszik az idő és akár 30 fokot is mutathatnak a hőmérők.

Nincs front, de hideg a reggel

A frontérzékenyek fellélegezhetnek, ugyanis hazánkban frontmentes napok következnek. A hűvös reggelek azonban kihívás elé állíthatják a kopásos eredetű ízületi bántalmakkal küzdőket. 

Nagy lesz a napi hőingás, ugyanis a reggeli télies hidegből délutánra már nyári melegre emelkedik a hőfok. Ennek hatására sokaknál kialakulhatnak keringési panaszok, illetve vérnyomás-ingadozás is előfordulhat a keringési problémákkal küzdőknek. 

Reggel fontos rétegesen öltözni, mivel épp az ilyen változékony időben magas a megfázásesély. Továbbra is fontos a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel és a zöldség-gyümölcs fogyasztása – írja az Időkép.

Képernyőkép 2023-09-05 205104.png

Időkép