18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Elnapolták a kőbányai gyilkos tárgyalását, mert nem tudott felkészülni

2023.09.06. 11:34
Állítása szerint nem kapta meg a bv. intézettől a bírósági tárgyalásáról készült jegyzőkönyveket, ezért nem tudott felkészülni az első másodfokú tárgyalására Cs. Dániel, akit barátnője meggyilkolásával vádolnak.

2019. július 30-án a kőbányai lakásában holtan találták a bolti eladóként dolgozó 23 éves K. Katát. A fiatal lányt megölték, az elkövető egy pulóvert tömött a szájába, majd elvágta a nyakát. A rendőrség körözést adott ki Kata volt barátja, Cs. Dániel ellen. Az újpesti férfit nem sokkal később menekülés közben, Frankfurtban kapták el.

Közel négy évvel később a Fővárosi Törvényszék első fokon életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte a férfit, ahonnan feltételesen 25 év után szabadulhatott volna. Az ügyészség elfogadta az ítéletet, de Cs. Dániel a felmentéséért fellebbezett.

Szerda reggel másodfokon, a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódott volna a tárgyalás az ügyben, azonban nem várt akadály merült fel.

A kopaszra nyírt férfi az első percekben nyugodt, kimért stílusban válaszolt a tanácselnök kérdéseire, majd az érdemi rész megkezdése előtt Cs. védője jelezte, hogy a férfi nem kapta meg az elsőfokú ítéletről szóló jegyzőkönyvet, így nem tudott felkészülni a mai tárgyalásra.

Cs. Dániel elmondása szerint egyik irat sincs a birtokában, pedig ő mindet szeretné áttanulmányozni, többek között az áldozatáról készült boncolási jegyzőkönyvet is.

A tanács jóváhagyta az elnapolásról szóló kérelmet, új időpontot a mai napon nem tűztek ki.