Kamionos balesetekről közölt válogatást a Magyar Közút

2023.09.06. 18:24
Az utóbbi hónapokban a M0-s autóúton és az M1–M7 bevezetőjénél is rögzítettek kamionos baleseteket. A Magyar Közút közösségi oldalán hívta fel a közlekedők figyelmét a holttér veszélyeire.

Mint írták, a magyar utakon jelentős mennyiségű kamionos haladt át. A Magyar Közút két korábban történt példával szemléltette, hogy miért fontos a nehézgépjárművekre jobban odafigyelni. 

Megjegyezték, hogy a kamion vezetőfülkéjéből „többszobányi terület maradhat″ észrevétlen a sofőrök számára, így a közlekedők itt többször „láthatatlanná válhatnak”.

Vannak olyan területek, melyeket a sofőr odafigyeléssel, tükrök segítségével beláthat, akadhat azonban olyan rész is, melyre semmilyen rálátása nincs. Ezt nevezzük abszolút holttérnek. A vezető 180 fokos szögben tudja ellenőrizni a környezetét, a tükrök segítségével pedig a mögötte levő területet.

– olvasható a bejegyzésben.

Hozzátették, hogy a előzésnél célszerű meggyőződni róla, hogy a kamionosok észlelték a manővert, emellett igyekezni kell a sofőröknek, hogy a lehető leggyorsabban elhagyják a holtteret.

A Magyar Közút kamerái az elmúlt időszakban két olyan balesetet is rögzítettek, amely jól szemlélteti, hogy miért annyira fontos odafigyelni a kamionos holttérre. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport