Embercsempészt fogtak Budapesten

2023.09.07. 11:49
Tizennégy illegális bevándorlót szállított ülés nélküli furgonjában egy szír férfi Budapesten. A férfit még a magyar fővárosban elfogták, aki először ellenállt a rendőrség intézkedéseinek, így azok elektromos sokkoló használatával fékezték meg, majd megbilincselték.

A szír – feltételezett – embercsempészt az M3-as autópálya Budapest felé vezető szakaszán szúrták ki a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján szeptember 6-án, a hajnali órákban. 

Mivel egyik rendőri jelzésre sem reagált, a hatóságok üldözőbe vették, és végül a fővárosban tudták elcsípni a Károly körúton. A férfi ekkor sem volt hajlandó kiszállni járművéből, így a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei elektromos sokkolót alkalmaztak ellene, hogy őrizetbe vehessék – írja a police.hu.

A jármű hátuljában 14 férfi volt bezsúfolva, akik magyarországi tartózkodásukra nem tudtak jogszerű bizonyítékot felmutatni. Az illegális bevándorlókat előállították, akikről kiderült, hogy szír állampolgárok. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztályán kihallgatták a 25 éves szír férfit, akit sanyargatás és embercsempészés bűntett megalapozott gyanújával őrizetbe vettek, és előterjesztették letartóztatását.