Váratlan fordulat történt az újbudai kettős öngyilkosság ügyében

2023.09.07. 20:21
Először sikertelenül kísérelt meg öngyilkosságot egy idős házaspár Budapesten, de a férj később szíven szúrta, megölte feleségét. Elmondása szerint csak azt bánja, hogy ő életben maradt. Jelenleg egy pszichiátrián kezelik, és emberölés miatt bűnügyi eljárás indult ellene.

Mint arról az Index is írt, kettős öngyilkosságot kísérelt meg egy 70 év körüli nő és férje Budapest XI. kerületében, a Lecke utcában. A pár egyik szomszédja akkor úgy nyilatkozott, a házastársak nem akarták megvárni, amíg kórházba kerülnek betegségük miatt. Mint mondta, a férfi, István már hónapokkal ezelőtt közölte vele, hogy feleségével, Erikával öngyilkosságra készülnek.

Mint a Bors megtudta, a házastársak búcsúlevelükben is betegségükre hivatkoztak. Azt írták, hogy nem akartak ekkora fájdalmakkal tovább élni, illetve kórházba kerülni se szerettek volna.

A portál információi szerint miután a pár megírta búcsúlevelét, az asszony megpróbálta felvágni az ereit a fürdőszobában, férje, István pedig egy másik szobában vágta fel a karját és sebeket is ejtett a hasán. 

Azonban nem véreztek el, ezért a férj szíven szúrta feleségét.

A rendőrség emberölés miatt indított eljárást az életben maradt férj ellen, akit jelenleg a pszichiátrián kezelnek. A férfi részleges beismerő vallomást tett.

A férfi ügyvédje, Somos Zoltán elmondta:: ügyfele azért ölte meg párját, mert ezzel akart segíteni neki. Az ügyvéd arról is beszélt, védence nem érti, hogy miért nem hagyják őt békén.

Én már többször voltam bent nála a kórházban, ahol folyamatosan azt mondja, hogy nem érti, miért nem hagyják őt békén, hiszen ő ezt a feleségével már megbeszélte. Úgy tervezték, hogy először az asszony távozik, ő pedig követi. Elmondta, hogy szerinte az embernek igenis legyen joga az öngyilkossághoz, ha kilátástalan állapotban van, mint ahogy ők voltak. Azt mondta, hogy borzasztó fájdalmaik voltak a betegségeik miatt, a felesége már nem is tudott aludni. Több éve eldöntötték, hogy öngyilkosságot fognak elkövetni. Továbbá azt is elmondta, hogy nem bánta meg azt, amit tett, de azt igen, hogy ő nem halt bele a sérüléseibe

– mondta korábban Somos Zoltán.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.