Lecsapott a szegedi rendőrség az utakon versenyző motorosokra

2023.09.07. 20:41
Több bejelentés is érkezett a rendőrségre Szegeden az esténként randalírozó motoros társaság miatt. A motorosok a rendőrség szerint versenypályaként használták az utakat. Együtt összesen 30-nál több szabálysértést követtek el, egyikük ellen most büntetőeljárás indult.

A Csongrád-Csanád vármegyei rendőrség Facebook-oldalára került fel egy videó, amin láthatók a motorosok szabálytalanságai. A rendőrségre több bejelentés is érkezett arról, hogy esténként Szegeden egy motoros társaság tagjai rendszeresen veszélyeztették a közlekedés résztvevőit, a szabályokat semmibe véve versenypályaként használták az utakat.

A motorosok nagy sebességgel közlekedtek, a közlekedési lámpák tilos jelzését rendre figyelmen kívül hagyták.

A Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai azonnal adatgyűjtésbe kezdtek, a kamerafelvételek elemzése és a tanúkihallgatások eredményeként pedig azonosították a négy renitens motorost – derült ki a bejegyzésből.

Összesen 30-nál több szabálysértést követtek el. A lajstrom tartalmaz engedély nélküli vezetést, az elsőbbség és előzés szabályainak megsértését, érvénytelen hatósági engedéllyel vagy jelzéssel való közlekedést is.

Egyikük ellen egyedi azonosító jellel visszaélés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás is indult, mert a forgalmi rendszámát szándékosan leszerelte járművéről. Gyanúsítotti kihallgatásán elismerte tettét, a szegedi nyomozók lefoglalták a motorját.