Nyárzáró programokkal várja az érdeklődőket Budapest a hétvégén

2023.09.08. 06:50
A nyárnak bár vége, ez nem jelenti azt, hogy vissza kell venni a programozásból. Sőt! Megannyi esemény várja a szórakozni vágyókat.

A We Love Budapest hétvégi kínálata között szerepel többek között a Rum Show, előtte azonban elmehetünk beszerezni egy új szobanövényt a Lumen vásárába. Vasárnap pedig az Őszi Széll 2023 – Nyárzáró utcabálon búcsúztathatjuk a nyarat.

Szeptember 9., szombat

Rum Show: Egy teljes napot szentelhetünk a rumoknak szeptember 9-én, Budapest második, kifejezetten erre az italra specializált rendezvényén. Az eseménynek a Millenáris D épület – Üvegcsarnok ad otthont, ahol lehetőségünk lesz a WhiskyNet 16. születésnapját megünnepelni, rumokat kóstolni és különleges párlatokkal ismerkedni.

Szobanövényvásár a Lumenben: A Pilea Projekt Rákóczi téri szobanövény- és lakáskiegészítő-boltja egy napra ismét a Lumenbe költözik. Erre az alkalomra szeptember 9-én 12 órától 19-ig rengeteg szép szobanövénnyel készülnek a szervezők.

Táncházak Éjszakája: Szeptember 9-én harmincnegyedszer nyithatjuk meg a táncházi évadot, a Fonó Budai Zeneházban. Kihasználva a helyszín adottságait délutántól hajnalig a kerthelyiséget és a termeket is változatos programokkal töltik meg a szervezők és a résztvevők.

Este a Kárpát-medence magyarságának táncai kerülnek terítékre. Két külön teremben a Magyarországon működő és a külhoni magyar táncházak, valamint a hazai etnikumok kultúráját őrző-közvetítő nemzetiségi táncházak mutatkoznak be, illetve a magyar nyelvterület különböző tájegységei, amelyeken képzett táncpedagógusok élő zenére kalauzolják végig az érdeklődőket.

Samuel Bailey: Kutyabaj: Cain, Riyad és Jonjo az iskolapad helyett egy cellában ülnek. A fiatalkorúak börtönében töltik napjaikat, gumicukrot cserélgetnek, cipőkről dumálnak, és közben készülnek az apaságra. Fiúk, akik maguk is gyerekek még, de már nemcsak a saját életükért, hanem a gyermekükéért is felelnek.

Grace feladata, hogy felkészítse őket az apaság mellett arra, hogy a kezükbe vegyék a jövőjüket. Fel tudnak elég gyorsan nőni ahhoz, hogy kitörhessenek a rendszerből? Letöltendő helyett le tudnak érettségizni? Mi lesz velük, ha egyszer csak kinyílik a világ?

Samuel Bailey díjnyertes darabja egy szívbe markoló történet rengeteg humorral azokról a fiatalokról, akiket a társadalom hiába zár ki magából, egy új élet lehetőségével térhetnek vissza. A Weöres Sándor Színház és a Füge Produkció előadása szeptember 9-én és 10-én tekinthető meg a Jurányiban.

Szeptember 10., vasárnap

Őszi Széll 2023 – Nyárzáró utcabál: A nagy sikerű tavaszi alkalom után újra itt az Őszi Széll, az egynapos nyárzáró utcabál, melyet szeptember 10-én szerveznek meg. Ismét egyesíti erejét az Easy Art Space, a Pingrumba, a Sárkány, a 101Bistro és a Nemdebár, hogy közösen búcsúztassuk a nyarat kiváló ételekkel, italokkal, programokkal és zenével.

Modulár Piknik: A tavalyit pótolva ismét Modulár Piknikkel zárhatjuk a nyarat: szeptember 10-én, ebben a hagyományos felállásban idén utoljára, három, moduláris szintetizátorokkal előadott koncertet hallhatunk a teherbiciklire épített Vibee sound systemen egy újabb vasárnapon. Banyek, Bylant és iamyank ismét egyedi előadásokkal készülnek, és ahogy megszoktuk, ajándékokat is nyerhetünk majd tőlük és a Vibee csapatától is.

Az elektronikus zenére sokszor hideg, gépies művészetként gondolunk. Ez nem feltétlenül baj, azonban most a természetben kibontakozó zenészek és hangszerek segítségével jobban felfedezhetjük együtt ennek a műfajnak az organikusabb, természettel rezonáló árnyalatait is. A live actek után a Vibee DJ csapatából Constant és Dtr játszik alkalomhoz illő zenéikből.

Vígnap: A Vígszínház szeptember 10-én újra Vígnappal várja a közönséget. Az egész napos programsorozat betekintést nyújt a színház ritkán látott helyszíneibe és a színfalak mögötti titokzatos világba. A backstage-túrák során a Vígszínház színészei vezetik körbe az érdeklődőket.

Vidám improvizációs előadással, dedikálással, kedvezményes jegyvásárlási lehetőséggel, jótékonysági akcióval és számtalan gyerekprogrammal várnak bennünket a szervezők.