Kern András ismét tilosban parkolt egy pékség előtt, ezzel próbálta kimagyarázni

2023.09.09. 07:11
A színész Budapesten parkolt tilosban, és nem először. Az eset után arra hivatkozott, hogy nincs megfelelő parkoló a közelben.

A Kossuth- és Jászai-díjas színművész kis híján autóstul ment vásárolni a boltba, ugyanis a Lipóti pékség egyik budai üzletének bejáratától alig 2-3 méterre állt meg a kocsijával a járdán. Mindezt a Blikk egyik olvasóriportere vette észre és örökítette meg. 

Mint mondta, Kern András a Frankel Leó út és a Margit körút sarkán lévő üzletbe úgy tért be, hogy a zebrán áthajtva felment autójával a járdára, majd leparkolt közvetlenül a bejárat előtt. Az olvasóriporter szerint 

a zebra előtt várakozó emberek is elkerekedett szemmel nézték végig mindezt – bár a színészt meglátva néhányan elmosolyodtak. 

2021 januárban a színész ugyanezen a helyszínen parkolt tilosban egy korábbi sajtóhír szerint. A Blikk most megkérdezte Kern Andrást arról, hogy miért parkolt tilosban, mire ő szűkszavúan azt mondta: „Nagyon kellene oda egy parkoló, mert lehetetlenség megállni a közelben. Jó lenne, ha lenne ott egy hely, ahol szabályosan parkolhatna, aki autóval érkezik és siet.”

A lapnak nyilatkozó jogi szakértő szerint Kern András ezzel 50 ezer forintos büntetést kockáztatott, ugyanis nemcsak tilosban parkolt, hanem a közlekedési szabályokat is megszegte.