A Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke felvételt kért Tiborcz István privát klubjába

2023.09.09. 18:13
Kovács Gergely levélben kérte Tiborcz Istvánt, hogy vegyék fel tagként a BOTANIQ Budai Klubba.

„Megpróbálok bekerülni Tiborcz István új klubjába” – írta Kovács Gergely, a Kétfarkú Kutya Párt elnöke a közösségi oldalán. A bejegyzéséhez egy képernyőfotót is csatolt, amelyen az info@bdpstzrt.hu e-mail-címre, személyesen Tiborcz Istvánnak címzett levele olvasható.

Ezúton kérném felvételem a BOTANIQ Budai Klubba. A tagdíj nem számít. Szerencsére egyikünknek sem. Sokat gondolkodtam a jelentkezésemen. Bár elsőre csábítónak tűnt a lehetőség, hogy végre olyan helyen pihenhetem ki a hétköznapok fáradalmait, ahol nem kell a néppel érintkeznem, mégis ijesztőnek tűnt a helyet övező sajtófigyelem. Megnyugodtam, amikor láttam, hogy a biztonsági őrök még a közterületről is elzavarják a fotósokat

– fogalmazott a levélben Kovács Gergely.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke a tagsága melletti érvként felhozta, hogy évek óta személyes ismerőse Pokorni Zoltán, a Hegyvidék polgármestere, és bár közbeszerzésen még nem indult, de saját elmondása szerint ezt mindenképp szeretné elérni, már a privát klub tagjaként.

„Kérem, válaszában tájékoztasson, hogy a klubban található bokszzsákra lehet-e időpontot foglalni, és hogy valódi bébialpakabőrből készült-e, továbbá, hogy a hintalovakat felnőttek is használhatják-e. Ugyanígy szeretnék hozzáférést kapni a klub föld alatti titkos helyiségeihez, ahol a levágott gorillamancsokat és a következő öt év közbeszerzésnyerteseinek listáját őrzik” – olvasható a levélben.

Az ország első angolszász stílusú klubja

Mint arról az Index beszámolt, október elején nyílik meg az ország első angolszász stílusú, csupán tagsággal látogatható privát klubja, a BOTANIQ Budai Klub. Itt működött korábban a Fonográf Étterem és Polgári Klub, ami ugyancsak tagsági igazolvány megváltásával volt látogatható. 

A legtöbb privát klubhoz hasonlóan a tagok vihetnek magukkal egy-egy vendéget is, ugyanakkor ők nem mindenhova lesznek bejáratosak, így a sportoláshoz vagy fürdőzéshez is külön öltözőépületet biztosítanak számukra.

A klub vezetését a BDPST Group klaszterigazgatójára bízták, aki a Hilton Budapest éléről érkezett a cégcsoporthoz az idén tavasszal, illetve korábban olyan luxushoteleket irányított, mint a bécsi, a prágai vagy a savudrijai Kempinski, de volt a Gundel étterem ügyvezetője és pályafutása elején a német védelmi miniszter privát séfje is.

Peter Knoll az Indexnek elmondta, hogy bár nagyban építenek a helyiekre – magyarokra és expatokra egyaránt –, természetesen a külföldi tagokat is örömmel fogadják. Az iparágban gazdag tapasztalattal rendelkező szakember csak kevés hasonló létesítményről tud a régióban, ugyanakkor azok nem ilyen komplex élményt kínáló klubok.