A forgalommal szemben várakozott egy sofőr, végül elmagyarázták neki, hogy rossz helyen áll

2023.09.10. 18:44
Nem jól értelmezte a 8-as főút terelését egy ott közlekedő sofőr: az idős nő a vele szemben lévő sávban várta, hogy zöldre váltson az ideiglenesen kihelyezett jelzőlámpa. Miután a szembejövők nem fértek el tőle, hosszú percekig állt a forgalom az úton.

Torlódás alakult ki a 8-as úton Városlődnél, miután a szembesávban várakozott egy sofőr a tereléshez kirakott piros lámpánál. Az idős nő azt hitte, hogy jó helyen áll, ezért akkor sem ment arrébb, amikor megálltak vele szemben az autók, mert nem fértek el mellette. 

Végül egy kamionsofőr magyarázta el a nőnek, hogy rossz helyen várakozik – közölte a Tények.

Csörgő László vezetéstechnikai oktató szerint fontos, hogy ha figyelmetlenségeket tapasztalunk az utakon, akkor lehetőség szerint időben figyelmeztessük a hibázó sofőröket.

Én azt gondolom, hogy segíteni kell. Ha kicsit hamarabb félreállítjuk a hölgyet onnan, akkor nem lenne ez a galiba. A másik pedig, hogy ha volán mögé ülünk, akkor próbáljunk meg tisztában lenni a körülöttünk lévő forgalommal, és próbáljuk meg értelmezni a jelzéseket

– mondta a vezető tréner. Hozzátette, bár az autós hibázott, szerinte a jelzőlámpát némileg félreérthető módon helyezték el.