Keresés

32 találat az Indexről, és 13 a környékéről.

2014. április 18., 14:49

Nem vicc, ilyen a biciklis pisztráng

A haverjainak is leesett az álla, amikor Tim Peckham a levegőben elrúgta magától a biciklit, és szárazföldi pisztrángként repült tovább a levegőben.

2014. április 18., 14:38

Öt kiló cukorból sok, bicikliből nem

Mekkora alkatrészek vannak egy öt kilós biciklin? Mi történik, ha az amerikai kapitalizmus találkozik az olasz munkamorállal? Az elmúlt 40 év ikonikus bringái közül csemegéztünk Merényi "Grafitember" Danival.

2014. április 17., 11:17

Hallgatni kell-e a a bringások szabálytalanságairól?

Rendszeresen átmennek a piroson, járdáznak, és szembemennek a kijelölt forgalmi iránnyal a brit biciklisek. Yorkban egy szabálytisztelő sporttárs meg is elégelte, hogy egyedül kell álldogálnia a lámpás kereszteződésekben, és videó-összeállítást készített a fejkamerás felvételeiből. A közzétett videó nem maradt visszhang nélkül, de igazán nagy vita akkor kerekedett belőle, amikor Nagy Britannia  egyik legolvasottabb biciklis blogja feltette a kérdést: jó ötlet-e lefilmezni a szabálytalankodókat? A The Guardian biciklis blogja szerint a kerékpározás még mindig PR-problémákkal küzd Nagy Britanniában, és az olyan nagy feltűnést keltő videók, mint a yorki, csak tovább erősítik a biciklisekkel szembeni előítéleteket, újabb érveket adnak azoknak, akik egy kalap alá akarják venni a Kresz előírásait akkurátusan betartó bringásokat a notórius törvényszegőkkel, hogy adókerülő ökobanditáknak titulálhassák őket. A Bike blog 982 hozzászólás után lezárta a vitát.  

2013. szeptember 19., 17:30

Brüsszelben átmehetnek a piroson a bringások

Egy hét óta legálisan is áthajthatnak a brüsszeli útkereszteződések piros jelzésein a kerékpárosok. A döntést egyenesen a közlekedési miniszter jelentette be, miután a belga közlekedési intézet jóváhagyta a terveket. Múlt hét szerda óta két új közlekedési tábla jelzi azokat a helyeket, ahol a kerékpárosok – nyilván alapos körültekintés után – áthajthatnak a tiloson is. A táblák a jobbra kanyarodást és az egyenes továbbhajtást engedélyezik abban az esetben, ha a kerékpáros nem veszélyezteti a többi közlekedő biztonságát. A döntés előtt a belga közlekedésiek tesztelték, hogy milyen kockázatokkal járhat a könnyítés, a tesztidőszakban azonban semmilyen baleset nem történt új táblákkal felszerelt helyeken. Az azonban kiderült, hogy a könnyítést nem lehet mindenhol bevezetni, és mérlegelni kell minden egyes kereszteződésnél a potenciális veszélyeket.

2009. február 26., 17:16

Az aranyat tojó piros lámpa Az aranyat tojó piros lámpa

Több száz milliót kaszált a rendőrség egy veszprémi jelzőlámpán. Repkedtek a 100 ezer forintos bírságok.