Piros volt a lámpa, és a rendőrök is ott álltak, de így is átzúgott a síneken egy autós

2022.10.02. 12:43
A berettyóújfalui rendőrség ellenőrzést tartott pénteken a közlekedési balesetek visszaszorításának érdekében, de volt, akit ez sem zavart meg abban, hogy átszáguldjon a vasúti síneken piros lámpánál.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság munkatársai a közlekedési balesetek megelőzése és a szabályszegések visszaszorítása érdekében a 47-es főúton tartottak ellenőrzést 2022. szeptember 30-án. A rendőrök a Sáránd és Mikepércs közötti szakaszon láttak el szolgálatot, ahol kiemelt figyelmet fordítottak az ott lévő vasúti átjáró megközelítésének és az azon történő áthaladás szabályainak betartására is.

Az egyenruhások – tilos jelzésen való áthaladás miatt – egy személlyel szemben szabtak ki közigazgatási bírságot.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján közzétett beszámoló végén néhány kéréssel fordult a vasúti átjáró környékén közlekedőkhöz:

  • A vasúti átjárót megközelíteni csak fokozott óvatossággal szabad!
  • Biztosított vasúti átjáróra járművel csak abban az esetben szabad ráhajtani, ha a teljes sorompó mindkét rúdja nyitott véghelyzetben áll, a fényjelző vagy hangjelző berendezés jelzést nem ad, illetve a fénysorompó vagy a félsorompóval kiegészített fénysorompó villogó fehér fényjelzést ad.
  • A vasúti átjáróban és közvetlenül vasúti átjáró előtt előzni TILOS!
  • Csak akkor hajtsanak át a vasúti átjárón, ha kétséget kizáróan meggyőződtek arról, hogy semmilyen veszély nem gátolja az áthaladást!

...hogy mindenki hazaérjen!  • Hírek
  • Csok