Keresés

58 találat az Indexről, és a környékéről.

Rendőrautóval gurult át a piroson

Rendőrautóval gurult át a piroson

2015.01.25. 00:16 Módosítva: 2015-02-04 22:54:08
Nem belecsúszott, áthajtott az óbudai piros lámpán a békési rendőr a Skodával. A felvételt elküldtük az ORFK-nak, fegyelmi eljárás indul a szabályszegő ellen.

2015 január 6., 16:16

Nekem ez itt nem piros

Kár volna csak a videómegosztók fedélzeti kamerás találatai alapján gondolkodni a közlekedéskultúra területi viszonyairól.

2014 április 18., 14:49

Nem vicc, ilyen a biciklis pisztráng

A haverjainak is leesett az álla, amikor Tim Peckham a levegőben elrúgta magától a biciklit, és szárazföldi pisztrángként repült tovább a levegőben.

2014 április 18., 14:38

Öt kiló cukorból sok, bicikliből nem

Mekkora alkatrészek vannak egy öt kilós biciklin? Mi történik, ha az amerikai kapitalizmus találkozik az olasz munkamorállal? Az elmúlt 40 év ikonikus bringái közül csemegéztünk Merényi "Grafitember" Danival.

2014 április 17., 11:17

Hallgatni kell-e a a bringások szabálytalanságairól?

Rendszeresen átmennek a piroson, járdáznak, és szembemennek a kijelölt forgalmi iránnyal a brit biciklisek. Yorkban egy szabálytisztelő sporttárs meg is elégelte, hogy egyedül kell álldogálnia a lámpás kereszteződésekben, és videó-összeállítást készített a fejkamerás felvételeiből. A közzétett videó nem maradt visszhang nélkül, de igazán nagy vita akkor kerekedett belőle, amikor Nagy Britannia  egyik legolvasottabb biciklis blogja feltette a kérdést: jó ötlet-e lefilmezni a szabálytalankodókat? A The Guardian biciklis blogja szerint a kerékpározás még mindig PR-problémákkal küzd Nagy Britanniában, és az olyan nagy feltűnést keltő videók, mint a yorki, csak tovább erősítik a biciklisekkel szembeni előítéleteket, újabb érveket adnak azoknak, akik egy kalap alá akarják venni a Kresz előírásait akkurátusan betartó bringásokat a notórius törvényszegőkkel, hogy adókerülő ökobanditáknak titulálhassák őket. A Bike blog 982 hozzászólás után lezárta a vitát.  

2013 szeptember 19., 17:30

Brüsszelben átmehetnek a piroson a bringások

Egy hét óta legálisan is áthajthatnak a brüsszeli útkereszteződések piros jelzésein a kerékpárosok. A döntést egyenesen a közlekedési miniszter jelentette be, miután a belga közlekedési intézet jóváhagyta a terveket. Múlt hét szerda óta két új közlekedési tábla jelzi azokat a helyeket, ahol a kerékpárosok – nyilván alapos körültekintés után – áthajthatnak a tiloson is. A táblák a jobbra kanyarodást és az egyenes továbbhajtást engedélyezik abban az esetben, ha a kerékpáros nem veszélyezteti a többi közlekedő biztonságát. A döntés előtt a belga közlekedésiek tesztelték, hogy milyen kockázatokkal járhat a könnyítés, a tesztidőszakban azonban semmilyen baleset nem történt új táblákkal felszerelt helyeken. Az azonban kiderült, hogy a könnyítést nem lehet mindenhol bevezetni, és mérlegelni kell minden egyes kereszteződésnél a potenciális veszélyeket.

2009 február 26., 17:16

Az aranyat tojó piros lámpa Az aranyat tojó piros lámpa

Több száz milliót kaszált a rendőrség egy veszprémi jelzőlámpán. Repkedtek a 100 ezer forintos bírságok.