Nyomkövetővel, jogosítvány nélkül próbálta lerázni a rendőröket

2022.01.03. 19:50

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya és a Budapesti Polgárőr Szövetség december 31-én és január 1-jén nagyszabású ellenőrzést tartott a fővárosban.

A cél a bódult, ittas sofőrök kiszűrése és a közlekedés biztonságának növelése volt, a rendőrök harminc szabálytalan autóssal szemben intézkedtek, közülük 18-an voltak ittas állapotban.

A járőrök az egyik esetben a Kőbányai úton próbáltak igazoltatni egy autóst január 1-jén, reggel 8 óra előtt néhány perccel, ám a sofőr a karjelzés ellenére sem állt meg, amiről felvétel is készült. A rendőrök gyorsan az autójukba pattantak, és az autós után eredtek, aki három piros lámpán áthajtott, és nekiment egy rendőrautónak is. Végül a X. kerületi Kőrösi Csoma Sándor úton állították meg.

Ezt követően derült ki, hogy 

a 45 éves férfi lábán nyomkövető volt, jogosítvánnyal azonban nem rendelkezett, ellenben az alkoholszonda és a kábítószer-gyorsteszt is pozitív értéket mutatott.

M. Tamást előállították, majd őrizetbe vették, és a rácsok mögött kezdte az újévet. Az ügyet büntetőeljárás keretében vizsgálják, valamint közigazgatási bírságot szabtak ki a sofőrrel szemben, mivel áthajtott három piroson.

(police.hu)