Saját alkalmazottja verte át az egyik magyarországi biztosítócéget

2023.09.11. 08:56
A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki közel 8 millió forintos kárt okozott a munkáltatójának, egy biztosítónak.

A vádirati tényállás szerint a győri illetőségű férfi csalást felülvizsgáló kárszakértőként dolgozott egy biztosítónál. Ezen munkahelyi ismereteit kihasználva

2022 nyarán egy nap alatt négy nem létező ingatlanra is otthonbiztosítást kötött.

Ezt követően az ingatlanokra 12 esetben nem létező káreseményt jelentett be, melyekhez kapcsolódóan a biztosító tíz esetben kifizetést is teljesített összesen 7.751.532 forint értékben.

A biztosító társaság rendszerében a bejelentett káresemények közül hat esetben jelzés keletkezett, melyek elintézését a férfi magához vonta, és a kárrendezést jóváhagyta. Később azonban lebukott, feljelentették, és akkor visszafizette a csalással megszerzett összegeket a biztosítónak.

Az ügyészség a vádlottat jelentős kárt okozó, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettével vádolta meg, mely bűncselekmény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.