Még pár napunk van a hidegfront érkezéséig

2023.09.11. 16:01
Szerdáig kell elviselnünk a szeptemberi kánikulát, szeptember 13-án késő délután nyugat felől záporokkal, zivatarokkal tör be az országba a lehűlést hozó hidegfront. Csütörtökön országszerte 30 fok alatti hőmérsékletet mutatnak majd a hőmérők.

A szerdai hidegfront záporokat, zivatarokat hoz, szerdán a késő délutáni, esti órákban még csak nyugaton, északnyugaton lehet számítani rájuk, csütörtökön viszont már többfelé szükség lesz az esernyőre. Az intenzívebb gócokból lokálisan akár 15-25 milliméter csapadék is hullhat – írja az Időkép.

A szél többfelé feltámad, viharos lökésekre is lehet számítani. Ezzel összefüggésben csütörtökön érezhetően visszaesik majd a hőmérséklet, 21 és 29 fok közötti maximumokat mérhetünk.

Az igazi őszi időjárása még várni kell

A lehűlés után pénteken, szombaton és vasárnap újra egy-két fokkal melegebb levegő érkezik Magyarország fölé, szombaton és vasárnap így 24-29 fok közé melegedhet napközben a levegő. A napsütést csak helyenként zavarhatják meg a záporok, zivatarok.

Az orvosmeteorológia szerint továbbra is anticiklon határozza meg térségünk időjárását, ezért fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek. A szervezet számára ez a stresszmentes időszak lehetőséget kínál a regenerációra és a feltöltődésre.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras