18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Egy 11 éves kislányt molesztált egy francia férfi a Sziget Fesztiválon

2023.09.12. 12:13
A Győri Fellebbviteli Főügyészség a büntetése súlyosítását indítványozta annak a francia férfinak, aki szexuálisan zaklatott egy gyermeket.

Az ügyészség közleménye szerint a francia férfi egy zenei fesztiválra érkezett Magyarországra, amin a 11 éves sértett és a családja is részt vett.

2018. augusztus 11-én éjjel a kislány a szülei melletti sátorban egyedül aludt, amikor az ittas állapotban lévő férfi a sátor cipzárját lehúzta, és bemászott oda. Ezt követően az alvó gyermeket testszerte simogatni kezdte, benyúlt a pólója alá, alsóneműjét megpróbálta lehúzni. A sértett erre felriadt, és felszólította a férfit a távozásra, aki ennek eleget tett.

Ezután a férfi egy másik sátorba is bemászott, a szülők értesítése alapján azonban a biztonsági őrök elfogták. A Fővárosi Törvényszék a férfit védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 2 év börtönbüntetésre, 1,6 millió forint pénzbüntetésre ítélte, a szabadságvesztés végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás érdekében, a vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a vádlottal szemben hosszabb tartamú és végrehajtandó börtönbüntetést, kiutasítást, magasabb összegű pénzbüntetést kell kiszabni. Az eljárás másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla előtt folytatódik.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.