Késsel és bottal támadt a dohányboltban egy vásárlóra egy idős férfi Tatabányán

2023.09.13. 09:36
Egy garázdaság bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a 70 éves férfival szemben, aki egy dohányboltban okozott riadalmat.

A vádirat szerint június 5-én a tatabányai dohányboltban az elkövető és a fiatal férfi között nézeteltérés alakult ki amiatt, hogy utóbbi sérelmezte, hogy az elkövetőt hamarabb szolgálják ki, illetve a lassúsága miatt feltartja őt.

Az elkövető a nézeteltéréskor a férfit előbb a járást segítő botjával a nyakán egyszer megütötte, majd a vita közben az elkövető a nadrágja zsebéből elővett egy zsebkést, és azt kinyitott élével a fiatal férfi nyakához emelte.

A sértett az elkövető magatartásától megijedt, hátralépett, és kérte a dohánybolt alkalmazottját, hogy hívjon rendőrt.

A fiatal férfi nyakán a késtől nyolc napon belül gyógyuló kisebb felületi, orvosi ellátást nem igénylő hámsérülés keletkezett, emiatt nem kérte az elkövető megbüntetését.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, és a lefoglalt kést kobozza el.

A történtekről a bolt kamerája készített felvételt, amit az ügyészség oldalán lehet megnézni.