Volner János az unióból történő kilépést választotta a zsíros szingapúri állás helyett

2023.09.13. 18:18
A huxit párt vezetője úgy döntött, hogy nem lesz külgazdasági attasé a távol-keleti országban. Volner fontosabbnak tartja, hogy pártjával elősegítse Magyarország kilépést az Európai Unióból.

„Pártelnökként én vállaltam fel a 2022-es választások után a huxit ügyének a képviseletét, így egyszerűen nem tehetem meg, hogy egy álomállás miatt hátat fordítok neki. Hiába bíztam abban, hogy a politikától való távolmaradásom után a Fidesz és a Mi Hazánk rárajtol a másfél milliós szavazói támogatottsággal bíró témára, nem így lett” – írja közösségi oldalán Volner János, hozzátéve, hogy nem fogadja el Szijjártó Péter külügyminiszter felkérését. 

Volner szerint a Fidesz továbbra is ragaszkodik Magyarország uniós tagságához, miközben Orbán Viktor próbálja megmenteni az Európai Uniót.

A Mi Hazánk teszetoszaságát végképp nem értem, hiszen egy nemzeti-radikális pártnak kifejezetten jól állna a huxit ügyének bátor képviselete. Nincs más lehetőségem, ismét csatasorba állok! 

– tette hozzá Volner.

Volner-pártból huxit párt

Még tavaly december adtunk róla hírt, hogy újabb jobbikos politikus kap diplomáciai megbízatást, és Bencsik János jobbikos országgyűlési képviselőt követően Volner János is a Külügyminisztérium kötelékében folytatja pályafutását. Volnert szingapúri külgazdasági attasénak kérték fél. 

A Külügyminisztérium kapuja mindig nyitva állt azok előtt, akik készek a magyar nemzeti érdekért dolgozni, és ez a jövőben sem fog változni

– mondta az ügyről a külügy szóvivője.