Nem létező webáruházat üzemeltetett egy borsodi férfi

2023.09.13. 08:51
Egy borsodi férfi 2020 óta egy nem létező webáruházat üzemeltetett, mellyel csaknem 200 embert csapott be. Csalás ellen emeltek vádat ellene. A zalaegerszegi ügyészség a vádiratban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Egy borsodi kistelepülésen élő férfi 2020 óta működtetett egy weboldalt, amire a közösségi oldalakon elhelyezett hirdetései után jutottak a vásárlók. Népszerű cipők, ruházati termékek, valamint kiegészítők eladására irányuló hirdetéseket adott fel, de a termékek valójában nem álltak rendelkezésére – írja az MTI a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivőjének közlése alapján.

A férfi célja az volt, hogy az eladási árként feltüntetett összeget megszerezze, és ennek érdekében több olyan profilt hozott létre, amivel azt a látszatot keltette, hogy a megrendelések teljesítése egy, a közhiteles cégnyilvántartásba hivatalosan bejegyzett cég által működtetett webáruházon keresztül történik.

A hirdetésekben szereplő linkre kattintva a megrendelők egy szabályosan működő webáruház látszatát keltő oldalra jutottak, ahol lehetőség volt a termékek kiválasztására.

A megtévesztett vásárlóktól a férfi a saját bankszámlájára kérte előre utalni a termékek vételárát. Másfél millió forintot sikerült így kicsalnia áldozataitól.

Az ügyészség 185 rendbeli csalás bűntette miatt vádat emelt a férfi ellen, aki a bűncselekményeket beismerte. A vádiratban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a zalaegerszegi ügyészség.