Nem bánta meg a magyar férfi, hogy augusztus 20-án bemutatott a török elnöknek, újra megtenné

2023.09.14. 06:15
Augusztus 20-án Bán Tamás bemutatott a török elnök konvojának, amire Erdogan testőrei alapos veréssel válaszoltak. A férfi feljelentést tett, amit a BRFK elutasított, mondván, hogy a bántalmazás jogszerű volt. Az RTL Híradónak azt mondta, nem bánta meg a történteket, újra megtenné. Az MSZP szerint fontos üzenet ez a kormánytól.

Több millió szem szegeződött Magyarországra augusztus 20-án, de nemcsak a budapesti atlétikai világbajnokság, hanem a nemzeti ünnep miatt is érdekes volt a magyar főváros. Ezekre az eseményekre olyan szövetségesei érkeztek Orbán Viktornak, mint Recep Tayyip Erdogan török elnök, valamint számos közép-ázsiai ország vezetője.

Történt azonban egy nem mindennapi eset, nevezetesen, hogy egy férfit atrocitás ért, miután középső ujját mutatta fel a török elnök konvojának. Bán Tamást a következő pillanatban már a török elnök testőrei motozták, majd a földre vitték, ahol saját bevallása szerint többször megütötték. A férfit végül a TEK-esek mentették ki a testőrök közül.

Bán Tamás újra bemutatna Erdogannak

Az RTL Híradó riportjából kiderült, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság elutasította a feljelentést a férfi ügyében, mondván, hogy az Erdogannak Budapesten bemutató Bán Tamás leteperése és bántalmazása szabályszerű eljárás volt.

A csatorna azon kérdésére, hogy újra megtenné-e, azt válaszolta, hogy „feltétlenül, persze, mindenképpen, hogyne”.

Ugye, ők egy percig sem, semmilyen formában nem vitatták azokat az állításokat, amiket én a sajtón keresztül elmondtam. Ezzel, azt gondolom, hogy elismerték, amit én állítottam, az mind pontosan úgy történt

– tette hozzá Bán Tamás.

Az MSZP szerint fontos üzenet ez a kormánytól

A csatornának megszólalt az ügyben Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese is, aki szerint ez egy fontos üzenet a kormánytól és a rendőrségtől a magyaroknak.

Ha ez a rendőrségi határozat a későbbiekben nem kerül bármilyen módon felülvizsgálatra, akkor gyakorlatilag azt mondja, hogy kedves magyar állampolgárok, ha bármilyen külföldi hatalom kidobóembereivel szembekerültök, akkor mi az ő oldalukra fogunk állni

– fogalmazott Harangozó Tamás.