Több vármegyében is leszakadhat az ég

2023.09.15. 06:08
Pénteken napos-gomolyfelhős időre van kilátás, csak néhol a Tisztántúlon fordulhat elő futó zápor. Az ország keleti felén élénk, néhol erős lesz az északkeleti szél. A legmagasabb hőmérséklet pedig 22 és 28 fok között alakul.

Pénteken többórás napsütés várható, emellett gomolyfelhők képződnek, de a Tiszántúlon időszakosan lehetnek erősen felhős tájak is. A Tiszántúlon van esély helyenként záporra, zivatarra, másutt csak kevés helyen lehet futó zápor. Az északkeleti szél az ország keleti felén élénk, néhol erős lesz – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között alakul.

Zivatar és felhőszakadás miatt négy vármegyére adtak ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat, valamit intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat 

  • Békés,
  • Csongrád-Csanád,
  • Hajdú-Bihar
  • és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében.
időjárás15
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Megszűnik a fronthatás

Az orvosmeteorológia szerint péntekre megszűnik a fronthatás, enyhülnek a tünetek. Reggel a hűvösebb tájakon átmenetileg felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok, illetve napközben még kisebb vérnyomás-ingadozás, enyhe szédülés előfordulhat.

Keleten a szelesebb időben az arra érzékenyeknél fejfájás, nyugtalanság is jelentkezhet. Többfelé ajánlott a réteges öltözet, mert nagy lesz a megfázásveszély!

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras