Orbán Viktor otthonától pár utcára embercsempészbázist alakítottak ki

2023.09.15. 07:26
Mindössze néhány száz méterre Orbán Viktor családi házától egy Béla király úti ingatlanban összesen 90 embert találtak, akik magukat töröknek, illetve kurdnak vallották. Az embercsempészbázisnak kialakított ingatlan meglehetősen jó környéken található, a közelben van villája például Áder Jánosnak is.

Állampolgári bejelentés alapján ellenőriztek egy családi házat a budapesti rendőrök 2023. szeptember 14-én délután – írja a police.hu. A XII. kerület, Béla király úti ingatlanban összesen 90 embert – férfiakat, nőket és gyerekeket – találtak, akik magukat töröknek, illetve kurdnak vallották, magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

Mint arra a HVG egyik olvasója felhívta a lap figyelmét, ez az ingatlan mindössze néhány utcára található Orbán Viktor miniszterelnök Cinege utcai családi házától. Az RTL arról ír, hogy az út, ahol az embercsempészek bázisát megtalálták, meglehetősen jó környéknek számít, méregdrága villákkal. Ott van például a Köztársasági Elnöki Rezidencia is, de Áder János villája is azon az úton található.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást, az eljárási cselekmények jelenleg is folyamatban vannak.