Magyar hírességek több százezret fizettek a nagykanizsai orvos VIP-ellátásáért

2023.09.15. 10:20
Összehangolt akció keretein belül fogták el a nagykanizsai főorvost és két másik társát a zalai nyomozók, miután azok 22 millió forintot zsebeltek be. Vesztegetés elfogadása gyanújában továbbra is folyik a nyomozás.

Megalapozott gyanú támasztja alá, hogy a nagykanizsai kórház egy vezető osztályvezető főorvosa magánbetegei számára a pszichiátria VIP-szobájában biztosított diszkrét kezelést, amiért jelentős összegeket kért – írja a police.hu.

A betegek két budapesti orvos közvetítésével jutottak el Nagykanizsára, és vették igénybe a több százezres ellátást. Az orvos cseles volt, a meghatározott összeget először felesége vagy egyéb családtagjai számlájára kérte, hogy elkerülje a feltűnést. 

A zalai rendőrség a Nemzeti Védelmi Szolgálattal összehangoltan dolgozott az ügyön, és végül

22 millió forint készpénzt, iratokat, telefonokat és egyéb, számítástechnikai eszközöket foglaltak le a gyanúsítottaktól. 

Azok sem úszták meg, akik fizettek az ellátásért, nekik vesztegetés bűntett elkövetése miatt kell felelniük. Nem is csoda, ugyanis az MTI értesülései szerint a páciensek ismert személyiségek voltak. Erről Sznopek Viktória, a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitány tájékoztatta a portált. Hozzátette, a nagykanizsai orvost azóta elbocsátották a kórházból.