Alkoholt akart lopni egy ittas férfi Marcaliban, de elaludt a pinceajtó előtt

2023.09.16. 08:13
A Marcali Járási Ügyészség lopás vétségének kísérlete, illetve magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, akin előbb a bezárt ajtók, később pedig a saját fáradtsága fogott ki.

A vád szerint az ötvenes éveiben járó férfi 2023 júniusában ittasan kerékpározott Balatonszentgyörgyön, majd a kerítésen átmászva bement az egyik ház udvarára.

A vádlott ezt követően megpróbált behatolni a melléképületbe, hogy egy kevés szeszes italt lopjon magának. Azonban annak ajtajai, illetve a garázskapu is zárva volt, így a férfi végül üres kézzel távozott – olvasható az ügyészség honlapján.

A vádlott cselekményét észrevette az otthon tartózkodó sértett, és értesítette a rendőrséget, ezért a helyszínre érkező járőrök nem sokkal később elfogták, és a Marcali Rendőrkapitányságon előállították a férfit, akit azonban szabadon bocsátottak, mivel ittassága miatt nem volt kihallgatható.

A vádlott ezután egy marcali presszóban tovább folytatta az italozást, majd a hajnali órákban egy másik ingatlanra is bement, ahol azonban a pincéhez vezető lépcsőnél lefeküdt, és elaludt.

A Marcali Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a többszörös visszaesőnek minősülő férfival szemben elzárás kiszabására tett indítványt.