Magyarországra jön a finn Mikulás

2023.09.17. 09:53
Megkezdte a visszaszámlálást Magyarország egyik legnagyobb karitatív akciója, a Mikulásgyár, hiszen alig 97 nap van hátra karácsonyig. Idén a finn Mikulás, Joulupukki segítségével hívják fel a gyerekek és szüleik figyelmét a jótékonyság fontosságára.

A koronavírus-járvány miatt Joulupukki éveken át nem jött hazánkba, ám idén ismét magyarországi körútra indul. Budapesten december 1-jén, a Mikulásgyár ünnepi ceremóniáján is részt vesz majd – írja közleményében a Mikulásgyár Alapítvány. 

A karitatív akcióval arra hívják fel a családok figyelmét, hogy már most érdemes elgondolkodni azon, hogy a gyerekek milyen használt játékaikat hozzák el a jótékonysági akció helyszínére.

Zsolnai Endre, az akció főszervezője elmondta: 

A Mikulásgyár elsősorban tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, édességet vár adományként.

A gyár szeretné aktivizálni a nagyobb vállalatok döntéshozóit is.  Nekik olyan csapatépítő tréningeket ajánlanak a csomagolóüzem területén, amelyek segítségével kifejezhetik szolidaritásukat a rászorulókkal szemben – írják.

Hangsúlyozták, hogy a rászorulóknak a tartós élelmiszerre van a legnagyobb szükségük, Kérik, hogy a támogatók hozzanak minél több konzervet, tésztát, lisztet, cukrot, rizst, krumplit, almát, olajat, ivóvizet, édességet.

A Mikulásgyár mellett elindul majd az „Egy csésze szeretet″ elnevezésű akció is, ahol a gyerekek együtt teázhatnak, beszélgethetnek, fotózkodhatnak a Mikulással – olvasható a közleményben.