Visszavonul a gyömrői playboy polgármester

2023.09.18. 10:45
Tavaly a Nemzeti Adó- és Vámhivatal kommandósai csaptak le Gyenes Levente gyömrői polgármesterre, azóta már szabadult a letartóztatásból, de nem újrázna a városvezetői posztért.

„Annyi vagyonunk van, hogy az unokáim jól élnek majd belőle” – mondta a Blikknek adott interjúban Gyenes Levente, Gyömrő polgármestere, akit tavaly a NAV kommandósai vittek el a felesége mellől a saját otthonából.

Az 55 éves polgármester többek között beszélt arról, hogy

  • milyen volt viszontlátnia az elfogásáról készült felvételeket, és szerinte a felvételek egy része nem is nála készült.
  • „Az emeleten aludtam a párommal együtt, aki ma már a feleségem. Ő ébresztett, hogy úristen, hallod ezt?! Kiabálnak kintről, hogy Gyenes Levente, jöjjön ki! Kinéztem az ablakon, láttam a villogó fényeket, a rengeteg fegyverest. Mondtam neki, hogy drágám, értem jöttek.”
  • Elsőként azt hitte, hogy csak 72 órára fogják bevinni. Időközben házkutatást tartottak nála, ám nem találtak ott semmit.
  • Korábban egy nagyobb biztonsági céget vezetett, a mai napig ebből a pénzből él luxuséletet.
  • „Azt gondolom, ami vagyonnal rendelkezem, azért egyfelől megdolgoztam, másfelől helyesen használom, helyesen élem fel. Nem másokat zsákmányoltam ki.”
  • Nem zavarja a playboy jelző, hisz átlag feletti színvonalon éli az életét.
  • Arról, hogy milyen lesz 55 évesen nyugdíjba menni, úgy válaszolt: ő már 21 éve nyugdíjba ment, amikor elfoglalta a polgármesteri széket.

Gyenes Leventét tavaly szeptemberben vették őrizetbe, miután öt másik társával együtt letartóztatta őt a bíróság különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanújával. A Szombathelyi Törvényszék márciusban megszüntette a letartóztatását.

Mint korábban írtunk róla, a polgármester ekkor házi őrizetbe került, és azóta otthonából vezette a Pest vármegyei várost.