Wintermantel Zsolt Facebookon szállt bele Karácsony Gergelybe

2023.09.18. 18:13
Wintermantel Zsolt, Újpest korábbi fideszes polgármestere közösségi oldalán hívta fel rá a figyelmet, hogy Karácsony Gergely főpolgármester „végigautózta az autómentes hétvégét”.

Wintermantel Zsolt fideszes politikus, korábbi újpesti polgármester közösségi oldalán több bejegyzést is Karácsony Gergely főpolgármesternek szentelt. Nemrég közzétett bejegyzésében azt írja:

Karácsony szerint szállj ki az autóból, és menjél gyalog, miközben ő még az autómentes napon is autóval megy mindenhová.

Ennek bizonyítására három képet is megosztott. Az egyiken egy autó mellett áll a főpolgármester, a másikon éppen kiszáll a járműből, a harmadikon pedig elhalad mellette. Wintermantel szerint Karácsony „néha egy-egy propagandafotó erejéig felül a biciklire, és arról papol, hogy használják többen a közösségi közlekedést, miközben ő buszsávokat szüntet meg, ahol pedig van, abban közlekedik a szolgálati autójával”.

Negyven perccel később újabb posztot tett ki a közösségi oldalára, amelyben azt javasolta, hogy meg kéne próbálkozni egy kerékpáros hétvégével, ugyanis ha „Karácsony az autómentes hétvégén autózik, akkor a kerékpármentes hétvégén talán kerékpározna”.