Megpróbáltak kibabrálni egy pécsi férfival, erre kivonult a TEK

2023.09.19. 11:23
Vasárnap késő délután felfegyverzett, bukósisakos, golyóálló mellényes rendőrök lepték el Pécs belvárosát. Mint kiderült, egy környéki lakóházból érkezett bejelentés, ezért érkezett nagy erőkkel a rendőrség a helyszínre. Azt állította valaki, hogy lövöldözni készül, de jött a csavar, mert valaki csak a haragosát szerette volna büntetni.

Szeptember 17-én Pécsen arra lettek figyelmesek az emberek, hogy felfegyverkezett, beöltözött rendőrök lepték el a Mária utcát és a Hunyadi János utcát, amelyeket részlegesen le is zártak. A járókelőket a Széchenyi tér felé terelték. 

Az esettel kapcsolatban a bama.hu kereste meg a rendőrséget, tőlük a következő információt kapták:

Tájékoztatjuk, hogy a rendőrségre 2023. szeptember 17-én érkezett bejelentés, amely szerint a telefonálónak mentális problémái vannak, és ezért emberekre fog lőni. A rendőrség a bejelentésben megjelölt környéket lezárta, majd a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek segítségével megtette az elsődleges intézkedéseket.

Mint kiderült, a rendőrség az adatgyűjtés során megállapította, hogy a bejelentésben nevesített férfi nem tartózkodik az általa megadott helyszínen, sőt már nem is él azon a címen. Az is kiderült, hogy a bejelentés időpontjában a munkahelyén volt.

A férfi felkutatása után megállapították a rendőrök, hogy a bejelentést nem ő, hanem nagy valószínűséggel a nevében egy haragosa tehette.

Az esettel kapcsolatban személyi sérülés nem történt, a kutatás során lőfegyvert nem találtak.

A Pécsi Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés elkövetése miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen.