18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Barátja halálát okozta egy figyelmetlen sofőr az M5-ös autópályán

2023.09.20. 21:38
Vádat emeltek egy férfi ellen, aki az M5-ös autópályán halálos balesetet okozott 2021 májusában.

A vádirat szerint az elkövető 2021 májusában az M5-ös autópályán közlekedett Budapest felé. A járműben a sofőrön kívül három személy utazott – közölte a Pest Vármegyei Főügyészség.

Mint írták, Újhartyán közelében karbantartási munkát végeztek az autópályán. A leállósávban megkülönböztető jelzéssel parkolt a karbantartók sárga színű teherautója. A jármű platóján jól látható méretben és módon volt kihelyezve egy tábla, amely a munkálatokra, a forgalom terelésére és a sebesség csökkentésére figyelmeztette az autósokat.

Az elkövető nem vette észre az álló karbantartó teherautót, pedig mintegy 500 méteres távolságból is észlelhető volt.

A vádlott a leállósáv felé sodródott autójával, és mintegy 100 kilométer per órás sebességgel a teherautónak csapódott. 

A jármű az ütközésben gyakorlatilag szétszakadt. A sofőr barátja, aki az anyósülésen utazott, a helyszínen vesztette életét. A hátsó ülésen két személy volt, közülük az egyik tartós kómába zuhant, míg a másik súlyos sérüléseket szenvedett.

A jármű vezetője ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Budakörnyéki Járási Ügyészség – olvasható a közleményben.