18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Nem volt kíváncsi az ítéletre a kőbányai gyilkos

2023.09.20. 13:20
Másfél héttel ezelőtt elnapolta a tárgyalást a Fővárosi Ítélőtábla, mert Cs. Dániel nem tudott felkészülni az ülésre. A barátnőjét kivégző férfi állítása szerint nem kapta meg a korábbi jegyzőkönyveket, így nem tudott érdemben készülni a másodfokú tárgyalására. Ezúttal sem jelent meg a bíróságon.

Nemrég még el kellett halasztani a tárgyalást, szerdán viszont már meg sem jelent a Fővárosi Ítélőtábla tárgyalótermében Cs. Dániel. Szeptember elején azért kért elnapolást, mert nem kapta meg a korábbi ítélet jegyzőkönyvét. A tanács elnöke, Török Zsolt ismertette a hallgatósággal, hogy a vádlott nem kérte a bv. intézettől, hogy állítsák elő a mai tárgyalásra. Ettől függetlenül az ülést megtartották, és először Cs. Dániel védője tartotta meg a perbeszédét.

Az ügyvéd kérte, hogy a tanács mentse fel védencét, vagy mérsékeljék az életfogytig tartó büntetését. Két indítványt is tett, ám ezeket elutasította az ügyész. A Fővárosi Ítélőtábla végül helybenhagyta a törvényszék ítéletét, így

Cs. Dánielt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, ahonnan leghamarabb 25 év múlva szabadulhat feltételesen.

2019. július 30-án a kőbányai lakásában holtan találták a bolti eladóként dolgozó 23 éves K. Katát. A fiatal lányt megölték, az elkövető egy pulóvert tömött a szájába, majd elvágta a nyakát. A rendőrség körözést adott ki Kata volt barátja, Cs. Dániel ellen. Az újpesti férfit nem sokkal később menekülés közben, Frankfurtban kapták el.

Közel négy évvel később a Fővárosi Törvényszék első fokon életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte a férfit, ahonnan feltételesen 25 év után szabadulhatott volna. Az ügyészség elfogadta az ítéletet, de Cs. Dániel a felmentéséért fellebbezett.