Senki nem tudta megmondani, hogy mikor szavaz a parlament Svédország NATO-csatlakozásáról

2023.09.20. 15:47
Hétfőn kezdődik a parlament őszi ülésszaka, a momentumos Bedő Dávid beszámolója alapján a Házbizottság szerdai ülésén senki nem tudta megmondani, hogy mikor szavazhatnak a képviselők Svédország NATO-csatlakozásáról.

„Továbbra sem tudni, mikor szavaz a parlament Svédország NATO-csatlakozásáról” – írja Facebook-oldalán Bedő Dávid.

Most ért véget a Házbizottság ülése, ahol rákérdeztünk arra, mikor fog végre szavazni a parlament Svédország NATO csatlakozásáról. Erre Kövér László azt válaszolta, hogy »senki nem ül a teremben, aki tudná erre a kérdésre a választ«

számolt be a Momentum országgyűlési képviselője.

Bedő Dávid megjegyezte: „Szóval se a parlament elnöke, se a Fidesz frakcióvezető-helyettese, se a kormány államtitkára nem tudja, mikor fogunk ebben a meghatározó kérdésben szavazni”.

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció képviselője tegnap közölte, hogy jövő héten sem lesz napirenden a svéd NATO-csatlakozás ratifikációja. Ugyanakkor a Foreign Policy értesülése szerint Magyarország októberben jóváhagyja a svéd NATO-tagságot. Stockholm már csak Törökország és Magyarország döntésére vár az ügyben. 

Súlyos vádakat, hamis információkat terjesztenek Magyarországról a svédországi iskolákban, ami nem segíti a skandináv ország NATO-csatlakozásának ratifikációs folyamatát – írta a svéd kollégájának, Tobias Billströmnek küldött levelében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön.