Nem bírta kivárni, amíg elkészül a rendelése, fegyvert fogott az éttermi dolgozóra a zalaegerszegi férfi

2023.09.21. 20:56
A Nagykanizsai Járásbíróság 2023. szeptember 21. napján megtartott előkészítő ülésén jogerős ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki nem bírta kivárni, amíg elkészül a rendelése.

A vádlott és két ismerőse 2023. február 8-án hajnalban egy nagykanizsai gyorsétterem autós kiszolgálórészéhez mentek, ahol leadták a rendeléseket, amit az autó sofőrje kifizetett, majd az étel kiadására szolgáló ablakhoz gurultak, a rendelésre azonban várniuk kellett. Az ittas állapotban lévő vádlottnak ez nem tetszett, dudált, és hangosan szóvá tette:

Mi tart ennyi ideig? Miért nem jön a kaja? Mozogjatok! Ezt most kell csinálni, most kell pakolni?

A kiszolgáló közölte, hogy a hasábburgonyájuk nem sült még meg. Erre a reklamáló elővett egy lőfegyvernek nem minősülő gáz- és riasztópisztolyt, és nekiszegezte a férfinak, követelve a rendelésüket.

Miközben a vendéglátós visszament az olajsütőkhöz, a férfi a pisztollyal a kezében a kiszolgálóablakhoz ment, amit többször megkopogtatott, majd belökött, aminek következtében az ablak megrepedt és kiszakadt a helyéről – közölte a Zalaegerszegi Törvényszék.

Ezt követően a pisztolyt a gépjármű csomagtartójába tette. A Nagykanizsai Járásbíróság a történteket elismerő, a bűnösségét beismerő és a tárgyaláshoz való jogáról lemondó vádlottat bűnösnek mondta ki fegyveresen elkövetett garázdaság bűntettében. Ezért őt 9 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtást 1 év próbaidőre felfüggesztette.