David Pressman részt vesz a pécsi Pride-on

2023.09.22. 16:12
David Pressman amerikai nagykövet a magyarországi hitközségek képviselőivel találkozik, valamint részt vesz a Pécs Pride felvonuláson.

David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete szeptember 15-én részt vett a Mazsihiszhez tartozó Frankel Zsinagóga Ros Hásáná ünnepén. A különböző magyarországi hitközségekkel való kapcsolattartás folytatásaként a nagykövet szeptember 20-án a Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség tagjaival vitatta meg a közelmúlt fejleményeit – olvasható a nagykövetség közleményében.

A nagykövet szeptember 23-án Pécsre látogat, ahol további vallási közösségek képviselőivel fog találkozni. Tervezett programjai között szerepel a Pécsi Egyházmegyéhez tartozó belvárosi Gyertyaszentelő Boldogasszony templom meglátogatása, valamint egy találkozó a Magyarországi Muszlimok Egyházának tagjaival az Al-Furquan mecsetben.

A nagykövet szeretné megismerni mindkét vallási közösséget, hogy megvitassa velük a vallási pluralizmus és vallási függetlenség fontosságát.

David Pressman pécsi tartózkodásakor részt vesz a Pécs Pride felvonuláson is, hogy ismételten kifejezze az Egyesült Államok támogatását az alapvető jogok iránt. A nagykövet a következő napokban csatlakozik a Szim Shalom és a Dohány utcai zsinagóga hitközségének tagjaihoz, hogy együtt ünnepeljék a Jom Kipurt.