18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

100 ember megölése vezet az üdvözüléshez – mondta a 15 éves fiú, mielőtt baltával kivégezte az édesanyját

2023.09.23. 06:12
Halállistát állított össze a fejében az a kamasz, aki 2022 decemberében baltával gyilkolt. A lista első helyén az édesanyja szerepelt, akit brutális módon végzett ki.

Mint megírtuk, vádat emelt a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség egy 15 éves fiú ellen, aki tavaly decemberben Fülöpjakabon baltával megölte az édesanyját.

ELMONDÁSA SZERINT AZÉRT HARAGUDOTT AZ ANYJÁRA, MERT EGY IDŐRE EGY ISMERŐSÉRE BÍZTA A NEVELÉSÉT.

A vádirat szerint a fiú előre kitervelte, hogy megöli 48 éves anyját. Ezt követően fogta az otthon található összes készpénzt, és elmenekült a faluból. A rendőrök végül az apjánál találtak rá.

A fiú most nem akart vallomást tenni a kecskeméti bíróságon. Az iskolai szociálpedagógus – aki a gyilkosság előtti hónapokban foglalkozott vele – arról számolt be, hogy a fiatalkorú elkövető az első beszélgetéseik alkalmával már arról beszélt, hogy embert akar ölni.

Nem mondta nekem, hogy kit ölne meg, azt sem, hogy hol és milyen módon, pusztán azt, hogy 100 ember megölése vezet az üdvözüléshez. Egészen biztosan ezt a szót használta

– vallotta az iskolapszichológus, aki szintén többször beszélgetett a kamasszal a gyilkosság elkövetése előtt.

A család egyik barátja pedig elmesélte, hogy a fiúnak volt egy halállistája, amin ő is szerepelt. A vádlott a halállista szót meghallva név szerint kezdte sorolni azokat, akik korábban az iskolában bántották őt, majd elmondta, hogy az édesanyja a lista első helyén szerepelt, számolt be az RTL Híradó.

Az ügyben november elején születhet ítélet.